Japanese Steel & Spirit

Gamle traditioner og stål fra Japan kombineret med de bedste materialer, skaber den perfekte kniv. Damaskus stålet som er lagt i 67 lag, er baseret på traditioner der kan tilbagespores helt til år 900. Det giver kniven et usædvanlig flot udseende og design, samtidig med det beskytter det ekstrem hårde VG-10 kernestål fra Japan. Skæftet et produceret i Micarta, som har sine rødder i USA fra år 1910, hvor materialets styrke, holdbarhed og greb har gjort det særdeles anerkendt og førende indenfor en lang række skæfter til knive. 

Zeido er for alle. For dig der ønsker at opgradere dine knive i køkkenet. For dig der skal ud og have den første gode kniv. For dig der er professionel kok og bruger kniven mange timer dagligt. For dig midt imellem. 

Japansk Damaskus Kniv

Hard as a rock ...well 

Stålets hårdhed og dermed også skarphed, gør kniven til et værktøj med kirurgisk præcision. Stålets hærdning og høje kvalitet, giver knivbladet en hårdhed på 60 HRC. En HRC værdi kommer fra Rockwell skalaen, som benyttes internationalt til at måle hårdhed af materialer. Der er skalaer fra A - K, hvor C benyttes til at måle hårde ståltyper - derved navnet HRC: Hardness Rockwell C-Skala.

En af de premium ståltyper som kan opnå denne hårdhed, er netop VG-10. Grundet import restriktioner, er knive med dette stål kun blevet produceret i Asien og herunder også Japan. Derfor skiller kniven sig meget ud fra en typisk køkkenkniv eksempelvis produceret i Tyskland. Her er det selv for knive af meget høj kvalitet, ganske normalt at knivbladende ligger med en hårdhed på omkring 55 HRC. Umiddelbart lyder forskellen på 60 og 55 HRC ikke af meget, men ligesom på Richter skalaen, så gør ganske få point på Rockwell skalaen også en signifikant forskel. 

VG-10 stålets mest nævneværdige egenskab er og bliver den suveræne skarphed. Stålet er ikke blot skarpt ved levering, det er netop også anerkendt for at holde skarpheden længe, samtidig med det er usædvanligt robust. 

 

Japansk Kokkekniv Damaskus

Micarta i mere end 100 år

Det midnatsorte skæfte harmonerer elegant med det sølvgrå damaskus knivblad. Designet er dog langt fra det eneste som gør skæftet specielt, det er nemlig fremstillet af Micarta - et materiale der har eksisteret i mere end 100 år. Micarta blev opfundet og patenteret af George Westinghouse i år 1910, i første omgang i et industri-øjemed, men hurtigt blev man opmærksom på materialets mange andre egenskaber. 

Siden har det været anerkendt blandt eksperter og forbrugere, som et foretrukken materialevalg til skæfter på knive - både indenfor jagt, outdoor, køkkenknive og des lignende. 
Årsagen til materialet blev så anerkendt, skyldes blandt andet den styrke og holdbarhed det har. Bogstaveligt talt kan materialet tåle tæsk, bank og mishandling, og stadig holde en menneskealder. Micarta skæftet giver dig også et ualmindeligt godt greb på kniven, som stadig vedvarer selvom kniven bliver våd. 

Micarta er selvsagt særdeles robust og stærkt, og tolerer også ekstreme temperatur forskelle. Dertil er Micarta skæftet også modstandsdygtigt, over for langt de fleste olier og opløselige midler. 

Japansk Damaskus Kniv VG-10 Stål

Elegant æske af bambus

Alle Zeido knive leveres i en elegant og veludført bambus æske, af høj kvalitet. Formålet med æsken er naturligvis beskyttelse under fragten, men den har også en række andre funktioner. Bambus æsken kan oplagt bruges til opbevaring af kniven, derudover transport af kniven - og sidst men ikke mindst, er det en perfekt gave æske, hvis du købt en kniv som gave.

Bambus er tilmed også særdeles bæredygtigt, da det producerer op mod 35% mere oxygen end dens familiære træsorter.