Historie


Et ønske om noget bedre

Som madentusiaster, kokke og 'foodies' har vi tilbragt et utal af timer i køkkenet. Blandt dampende gryder og rygende pander, blev der gjort mange erfaringer. Hurtigt opstod der enighed omkring omdrejningspunktet for et velfungerende køkken: det korrekte værktøj og redskaber. Her måtte køkkenknive utvivlsomt toppe listen over de vigtigste værktøjer - en mening der er generel konsensus omkring, blandt verdens førerende kokke.

Jagten på knive til køkkenerne blev nu indledt - lange nætter med oplæsning, hjernevridende samtaler med eksperter og besøg ved producenter, klargjorde tydeligt den absolut mest signifikante faktor i smedning af knive, som er knivens kernestål. Roden til dette skulle findes i Japan, hvor man også finder kernestålet der bruges i alle Zeido knive, nemlig VG-10 stål. Dette er en rustfri ståltype af absolut højeste kvalitet, som kun findes i top-end producenter af knive.

Ugevis af grundig og omhyggelig studering af markedet med disse knive, ledte os til endnu en overraskende konklusion; markedet halter og er utilstrækkeligt. Vores prisanalyse** viser at en gennemsnitlig chef kniv koster 9999 kr, og en urtekniv ligger gennemsnitligt på 9999 kr i markedet med damascerede knive. 

Blandt mange af modellerne var kvaliteten tvivlsom og prisen høj, så det var vi sikre på vi kunne gøre bedre, hvilket ledte os til at tage de første skridt mod en større forretning.

** Vores prisanalyse er foretaget på 153 knivmodeller, solgt i danske online forretninger. Her er de 7 forskellige knivtyper vi forhandler, sammenlignet på pris. Her er også taget højde for antal lag af stål. 

 

 

De første skridt

De indledende og første skridt mod det perfekte produkt, skete I fællesskab med utrolig dygtige folk, et topudstyret smedeværksted og de rigtige materialer, hvor vi fik skabt hvad der i dag er Zeido Knives. En kniv med kerne af det bedste Japanske VG-10 stål, beskyttet og omfavnet af damasceret stål i 67 lag. Udover at være beskyttende, giver damascus stålet samtidig kniven dens fremtrædende og unikke udseende. VG-10 stålet og den hårde hærdning gør stålet opnår en hårdhed på 60 HRC.  

 

Det perfekte produkt

Kni Derfor kastede vi knivene ud i en testperiode på 2 år, henholdsvis i 5 private hjem, samt i et professionelt køkken.

Efter 2 år i marken og med de sidste finjusteringer, kan vi med stolthed præsentere vores knive: Zeido Knives.  

 

 Rygraden i dit køkken

Gode og solide knive er rygraden i dit køkken, og alle bør have det korrekte værktøj til deres madlavning. Derfor kan vi kun opfordrer dig til at vælge kvalitet fremfor kvantitet, vælg en kniv der holder i mange år fremfor at købe en ny hver tredje år, vælg en kniv hvor pris og kvalitet går hånd i hånd - vælg Zeido. 

 

De bedste hilsner,

 

Kontakt os hvis du har spørgsmål: